BUKAN SEKADAR STOKING BIASA.....!

Happy Feet Therapy Socks


Stoking Terapi Ushine mengandungi sinaran haba infra merah jarak jauh (FIR) yang mampu meresap jauh ke dalam kulit bagi membantu menggalakkan peredaran darah, meningkatkan kadar metabolisme dan memperbaiki konstitusi serta kekuatan tubuh manusia secara semulajadi. Tapak stokin ini mengandungi bebutir granular berfungsi memancarkan sinaran haba infra merah jarak jauh menggunakan teknik bermutu tinggi disertai dengan teknologi anti-kuman yang mengeluarkan ion negatif.


Sinaran Infrared - Jauh

Sinaran Haba Infra Merah Jarak Jauh (FIR) merupakan suatu tenaga gelombang cahaya yang dipancarkan secara semulajadi dari matahari, di mana ia tidak dapat dilihat dari mata kasar kita. Keluasan gelombang paling berkesan ialah antara 4 – 14 mikron, yang dikenali sebagai “Cahaya Kehidupan”. Ia juga boleh disamakan seperti tenaga “QI” yang terdapat di dalam tubuh badan seseorang manusia.
FIR digunakan secara meluas oleh kebanyakkan produk kesihatan serta industri-industri perubatan yang mempunyai fungsi keberkesanannya seperti berikut:
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Mengawal tekanan darah
  • Melegakan masalah sendi
  • Mengawal sistem saraf
  • Merawat Kecantikan
  • Membakar lemak
  • Memperbaiki Fungsi Hati

Ion Negatif

Ion negatif atau “Vitamin alam semulajadi” adalah atom oksigen yang mempunyai elektron tambahan. Ia adalah molekul yang tidak berbau, tiada perisa dan tidak dapat dilihat yang mana kita boleh menyedut dengan banyak di sesetengah persekitaran. Ia terjadi dengan banyak di persekitaran laut, hutan dan air terjun. Bahan Kimia yang dibebaskan dari kilang ialah ion positif yang berbahaya untuk alam sekitar serta menjejaskan kesihatan manusia. Komposisi ion negatif dan bakteria akan mengakibatkan berlakunya deformasi bakteria yang mana akan juga menyebabkan zarah-zarah ini terkumpul serta terapung-apung didalam bilik dan akhirnya jatuh bagi mengurangkan berlakunya pencemaran.

Kesan Ion Negatif terhadap Badan Manusia

  • Ion Negatif Mengurangkan Sakit Otot. Ion negatif dapat meneutralkan asid laktik dan juga membantutkan pengeluaran “oksigen aktif” dan radikal bebas untuk mengurangkan bahan atau toksin yang menyebabkan keletihan atau penyakit.
  • Mengubah Keadaan Berasid kepada Keadaan Lebih Beralkali. Pencemaran udara dan sinar U.V meningkatkan ion positif di dalam atmosfera, menyebabkan pengasidan badan. Ini merupakan salah satu punca penyakit kronik pada zaman moden ini. Ion negatif mampu mengubah keadaan dalaman badan kepada keadaan lebih beralkali lalu memperbaiki metabolisme badan.
  • Memperbaiki Kualiti Tidur. Ion negatif dapat mengatur keseimbangan sistem saraf, memperbaiki peredaran darah, dan mengurangkan tekanan yang menghasilkan tidur yang lebih berkualiti.
  • Meneutralkan Radikal Bebas kepada Bahan Tidak Berbahaya.

Secara khususnya Setokin Terapi Ushine memberikan pelbagai manfaat seperti di bawah ini :

  • Mengurangkan sakit sendi dan lenguh kaki
  • Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi serta gaut
  • Bertindak sebagai refleksiologi kepada kaki
  • Melancarkan darah
  • * Membantu masalah tidur
  • Mengurangkan stress
  • Menyihatkan Jantung
  • Memperbaiki sistem imunisasi
  • Membersih dan mencantikkan kulit
  • Detoksifikasi
  • Pemulihan kecederaan
  • Kesihatan Jantung
  • Menambah tenaga


HARGA SEPASANG:
Semenanjung     RM49.90+ postage = RM55
Sabah/sarawak  RM52.90+ postage = RM60

Jika berminat hubungi saya:
Sila sms/whatsapp ke : 012-5560896
Emel : nmaznahzin@gmail.com
Blog : www.sihatmenawan.blogspot.com
Facebook : Maznah Zin
Fanpages: Sihat~menawan~corner

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank :  157018738921 nik maznah bt nik mohd zin

Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


BEDAK THANAKHA.....original packaging from Myanmar!!!






Dah lama tak update produk kat blog ni.....so hari ni saya nak update satu produk yang tengah HOT & MELETOP kat pasaran online sekarang!......mendapat sambutan hangat!.....sampai stok pemborong pun selalu habis......kadang2 pening nak dapat stok....he3.....ni la dia penangan produk baik punya dari MYANMAR......dibawakan khas untuk uolls....BEDAK SEJUK THANAKHA!!!!......atau nama manjanya "bedak sejuk Nora Danish".....nape ek?.....camni citernya:
Penggunaan bedak sejuk skrg ni dh makin dilupai dengan kehadiran pelbagai jenis krim rawatan....namun kini ia kembali diminati.....bila Nora Danish pakai bedak sejuk....yg dikenali sbg bedak Tate by D.E.A (Danish Empire Association)......Wow! Semua mahu ikut.....




Bedak tanaka  adalah amalan warisan keluarga Nora Danish yang berasal dari Myanmar, kini mereka berkongsi rahsia dengan memasarkannya ke Malaysia..tp dia rebranding buat brand dia la “Tate by DEA”.....lekat sticker dia sendiri la....



Untuk pengetahuan semua, saya tak jual bedak  la “Tate by DEA” tapi saya hanya menjual bedak tanaka yang bukan rebranding by NORA DANISH yee.....sebab yang saya jual ni adalah ORIGINAL PACKAGING DARI MYANMAR....sticker pun sticker asal.....bukan sticker  “Tate by DEA” ....TAPI IA ADALAH BEDAK YANG SAMA!!!.....yg beza Cuma sticker je.....ingredient 100% sama, bau 100% sama , warna 100 % sama , Kalau korang nak tau, BEDAK TANAKA ni memang asal dari MYANMAR. So, yang NORA DANISH punya bedak tu pun asal dari Myanmar, ambil di tempat yang sama. Kilang sama, isi sama, bekas sama, kandungan sama, warna sama, & semuanyaaaaa adalah SAMA 100%!.....ulang skali lagi.....STICKER JE YG BERBEZA!....:).....so tak perlu risau pasal ketulenannya yee......
Lagi satu nak bagitau..... Bedak Tanaka yg 4 colour  (berbeza aroma) tu adalah
TANAKA ORIGINAL dari Myanmar...!! !.....
~Jasmine (white)
 ~Rose (pink)
 ~Lemon (green) 
~Original Tanaka (beige).




......yg  “Tate by DEA” tu dia rebrand color hijau je (aroma lemon)



Kesimpulannye Bedak TANAKA ORIGINAL from Myanmar dgn Bedak TATE by D.E.A adalah SAMA...!! Bezanya hanyalah pd label/ sticker...

So tak payah la ada yang pandai2 nak buat citer kononnya yg bedak TANAKA tak de sticker “Tate by D.E.A”  tu fake and tak betul la.....Cuma yg ada sticker  “Tate by D.E.A” tu je yg sbnrnye betul and ori la.......NO!NO!NO!NO!.......padahal benda nya SAMA je yer.. ...Benda yg sama, kualiti yg sama tp harga berlainan. ....of course la “Tate by D.E.A.”  tu mahal skit  dari ORIGINAL TANAKA.......korang pun tahu....dah labelnya pun NORA DANISH  punya....he3.....artis tu....semua oramg kenal.....glamer gitu......yg tak suka berbedak sejuk pun cari tanaka sebab....NORA DANISH PUN PAKAI U......:)


♥SHWE PYI NANN THANAKA♥
ORIGINAL PACKAGING FROM MYAMMAR
DI DATANGKAN TERUS DARI KILANG DI MYAMMAR DENGAN LABEL ASAL ♥BEDAK SEJUK TANAKA♥ SEBELUM DI REBRANDINGKAN SEMULA YE UOOLLLSSSS...SO HARGA 'KOMPOM' LEBIH BERBALOI2......PEK BESAR 110g.....HARGA MEMANG MARVELES!!!.....JIMAT BERBALOI2!!!......ulang lagi sekali....110g.....BUKAN 40g!
................................................................................
................................................................................

NAPE NAMANYA THANAKHA@TANAKA???


INI CITER PASAL TANAKA.....MARI MEMBACA BERAMAI-RAMAI
(psstt.. rajin2 kanla diri u ols membaca ye......
byk membaca.. byk info yg kita dapat.. okay u ols)
************************************

TANAKA BARK - BEDAK SEJUK (MYANMAR)
“Assalamualaikum

Sekarang ni dah meletup la pula bedak sejuk dari Myanmar kalau dulu tak de org nak pandangkan . Tak pe la rezeki org myanmar skg permintaan amat tinggi. Walau apa2 pun bedak ni mmg mujarab utk rawatan jerawat . My fren pernah guna beberapa tahun yg lepas itu pun dapat dari bangla tmpt kerja dia.

Kalau akak pula selalu tgk bdk2 myanmar perempuan pakai tp kalau siang dia calit sikit2 je kt dahi dan pipi mcm kita pakaikan bedak kt baby. Hehe masa tu dia selalu offer katanya " baik utk kulit kaka" ish tak mau la pakai tu. Hehe tp dlm hati mmg akui kulit dia org mmg gebu .”


.........................................................................................................

Kenapa Tanaka ? sebab bedak ni berasal dari kayu tanaka


Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Satu ketika dulu kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit.

Dinegara seperti Filipina, Bangladesh dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka. Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensitif, normal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was. Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.Ianya tidak memudaratkan kulit.

Kayu Tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi di pasaran. Esen itulah yang disapukan ke kulit muka. Setelah kering di muka, warna coklat itu terus berubah menjadi kekuningan. Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk. Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai bedak. Ia Baik utk orang yang berjerawat dgn sapuan tebal di muka pada waktu malam seperti memakai MASKER.Ianya dapat mengecutkan jerawat dengan cepat.Tanaka memberi kesan sejuk kepada kulit muka setelah kita memakainya

Berfungsi untuk ;

1) Melembutkan dan mencerahkan kulit muka. .
2) Melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik.
3) Menyejukan kulit
4) Menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.
5) Merawat Jerawat
6) Menghaluskan kulit
7) Mencerahkan kulit Memudarkan parut jerawat
9) Sesuai untuk kulit sensitif, normal, kombinasi

Cara Guna ;
1. Bedaknya padat spt tanah liat ,ambil sedikit shj
2. Tambahkan air sedikit dia tidak cair sgt (kira2 melekat kt muka)
3. Sapu dan ratakan pada seluruh wajah seperti masker
4. Boleh disapukan pada belakang yg berjerawat.

JOM Order harga yang mampu milik , tak perlu membazir harga mahal tp dihasilkan dari bahan yang sama......

PEK JIMAT BERBALOI2....
110g.......hanya RM35sm/ RM35ss.....termasuk postage......tapi.....sekarang ada

PROMOSI TERHAD!!!....
~Beli 1 unit.....RM30sm/ RM35ss.....
~Beli 2 unit ke atas RM25sm/RM30ss seunit (FREE POSTAGE)

sms/ whatsapp 012-5560896 


Bedak tanaka ni juga dah pun berdaftar dengan biro pengawalan farmaseutikal kebangsaan tau...so x perlu la was2 nak mgunakannya....in shaa Allah selamat & berkesan....HALAL lagi